Åk på ”Bandag” med Teknikens Värld

Har du alltid drömt om att få köra bil på en riktigt racerbana? Då ska du boka in 17:e september då Teknikens Värld har årets Bandag. En dag då du får köra din egen bil på en av Sveriges bästa racerbanor – Mantorp.

Efter tidigare lyckat resultat har Teknikens Värld valt att fortsätta konceptet med ”Bandag”. Dessa har genomförts både på höstar och vårar och i höst är det 17:e september som gäller.

En del om anmäler sig till bandagen gör det enbart för känslan att få testa på Mantorps bana, andra för att få våga pressa sin bil till det yttersta, ytterligare för att lära sig mer av att hantera sin bil på allra bästa sätt. Det alla har gemensamt är kärleken till banracing.

Utöver körning kommer dagen även innehålla paneldiskussioner med några experter inom racing. Hela förmiddagen blandas med teori, föreläsningar och praktik. När sedan eftermiddagen kommer är alla redo att ta sig ut på banan.

Anmälan

Har du intresse för bandagen så anmäl dig snabbt. Det finns ett begränsat antal platser och dessa brukar bokas upp mycket snabbt.

Anmälan kan ske via Teknikens Världs hemsida här.

Pris:

För prenumeranter av Teknikens Värld är priset 995 kr. De som inte är prenumeranter betalar 1195 kr. Följer en extra passagerare med betalas 595kr extra. Extrapassagerare måste minst vara 18 år och det får maximalt vara en passagerare per bil.

Utöver denna summa kan eventuell serviceavgift tillkomma.

Vad ingår?

I priset ingår alla aktiviteter som anordnas på förmiddagen så som föreläsningar och praktiska övningar. Även eftermiddagens aktiveter ingår i priset vilket är fyra pass på banan per bil. Utöver det ingår mat samt fika på förmiddag och eftermiddag.

Vad ingår inte?

Du måste ha med egen hjälm och har ansvar för att eventuella passagerare har hjälm. Detta ska då vara en motorcykelhjälm som är godkänd efter svensk standard. Även godkänd mopedhjälm är okej att använda.

Några specifika skyddskläder behövs inte men däremot krävs det att deltagarna har heltäckande klädsel. Oavsett hur varmt det är krävs det att man under körning har långärmat och långbyxor.

Kom ihåg att din försäkring till allra största sannolikhet inte gäller under bankörning. Däremot ingår en personförsäkring i SMA under körningen. Denna försäkring gäller även för eventuell passagerare.

Bandagens program

8:00 – Deltagarna anmäler sig på plats och blir indelade i olika grupper. Nu serveras även morgonfika

9:00 – En genomgång av dagens aktiviteter

9:30-12:30 – Teorigenomgång kring racing och säkerhet. Under denna tid kommer även paneldebatt att föras mellan experter inom racing från Teknikens Värld, Michelin, Volvo m.m. Under paneldebatten finns möjlighet att ställa frågor till dessa personer.  Förmiddagen avslutas med en ”medåkning”. Det innebär att man får åka med testförare från Teknikens Värld i deras bilar på den bana som man själv får åka på under eftermiddagen.

Lunch

12:30-16:30 – Alla får fyra pass var att köra på racingbanan Mantorp. Här finns möjligheten att verkligen pressa sina körkunskaper, bilens motor och sina egen adrenalinnivå.

17:00 – Avslutning på dagen

Comments are closed.