Lyxbilar

rolls royceOm du har mer än en miljon kronor att spendera så kanske inte ens den summan räcker för en äkta lyxbil. En miljon dollar räcker dock för en extrembil som kommer stå ut ordentligt på de svenska vägarna! Vilka lyxbilar är dock bäst och vad får du för dina pengar? Flera bedömare anser dock att det är rätt meningslöst att gå in på bilar som bara extremt rika personer har råd med och därmed kommer vi fokusera på bilar i dryga miljonklassen.

Rolls Royce har alltid varit lyxbilarnas föredöme när det gäller prestige, klass och lyx och med de bilar de har byggt och fortfarande bygger så visar de att gammal är äldst. Bilmärket är idag ägt av en NMW, men trots detta så har man arbetat hårt med att bilen skall kännas brittisk till 100 %. Rolls Royce Phantom är idag deras flaggskepp modell och vill man ha äkta lyx så ska man börja här. Prislappen får många att rynka på ögonen för liksom Apple så tar tillverkaren bra betalt bara för sitt märke. 3.7 miljoner kronor får du punga ut för den billigaste modellen utan några extrema tillbehör. Då får du dock en bil där hästkrafterna bara anges som ”tillräckligt” för än idag så berättar Roll Royce inte om bilens exakta specifikationer! Bilens bakdörrar kan stängas elektriskt med en knapp eftersom det är svårt att stänga dem på vanligt vis- de är nämligen bakhängda. På det sättet kan du gå in i bilen på ett elegant sätt.

Precis som om du vore en kung, för Rolls Royce är just det- kungen bland lyxbilar. Dusenberg är ett märke som går tillbaka till tiden före andra världskriget. Bilarna var stora, flotta och hade en lång motorhuv och mindre förar- och passagerarutrymme. Dock får man gott och väl plats. Dusenberg Modell SSJ har körts av stora Hollywoodstjärnor som Clark Gable och Gary Cooper och är en extremt snygg bil på 320 hästar. Med tanke på att den tillverkades 1932 och bara gjordes i två exemplar till ovannämnda stjärnor så är dessa att anses som en av de mest eftertraktade bilarna i världen idag!

Bentley anses vara av bilexperter som en billigare variant av Rolls Royce. Det kan visserligen stämma när det gäller priset eftersom den enklaste Bentley Mulsanne som idag är en modern bil eftersom det fanns en äldre Mulsanne på 80-talet, går lös på 306000 dollar eller ca 3 miljoner kronor. För det priset får du också en tyskägd bil då Bentley ägs av Volkswagen, men det är ingen Bubbla du får utan en fullfjädrad lyxbil med 505 hästkrafter som gör 0-100 på 4.9 sekunder. Med lädersäten och extremt bra grepp är detta en bil som blandar både sportbil och lyxbil till ett enda koncept.